Podívejte se na naši sbírku nejlepších webů a vyhledávačů a stáhněte si zdarma soubory STL a modely 3D tiskáren v jiných formátech 3D tisknutelných souborů.

Níže naleznete výběr nejlepších webových stránek pro 3D tisk, repozitářů modelů a tržišť, která nabízejí ke stažení zdarma modely pro 3D tiskárny. Každý z nich umožňuje procházet velký výběr návrhů 3D tisku.
Některé z těchto webů také zahrnují možnost “výkladní skříně” pro prodej návrhů vašeho 3D tisku. Takže pokud jste 3D modelář a rádi vyděláváte nějaké sekundární peníze, jsou to perfektní platformy pro předvedení vaší práce.

Thingiverse

Jediným největším úložištěm obsahu pro modely 3D tiskáren na internetu je Thingiverse - web nabízí téměř 2 miliony souborů STL, čímž konkurenci zanechává pozadu. Web provozuje MakerBot Industries, tvůrci řady 3D tiskáren Replicator. Tato stránka je dobře zavedená a vyzrálá, s obrovskou komunitou specializovaných tvůrců, kteří nabízejí bezplatné soubory STL ke stažení v různých kategoriích a složitosti. Po přihlášení můžete sdílet modely 3D tiskáren v osobní sbírce.

MyMiniFactory

MyMiniFactory je komunitní prostor a úložiště pro zhruba 50 000+ souborů 3D tiskáren se silným důrazem na herní a geek kulturu. Má úzké vazby na iMakr, internetový obchod, který prodává 3D tiskárny a příslušenství. Stránka nabízí soubory 3D tiskáren od profesionálních designérů se zárukou, že byly testovány na kvalitu. Pravidelně také nabízejí 3D návrhářům výzvy a pořádají rozsáhlou sbírku bezplatných souborů STL s tématem kulturního dědictví s názvem „Prohlédněte si svět“.

Pinshape

Pinshape je skvěle vypadající web, který se popisuje jako „3D tržiště plné vysoce kvalitních návrhů“. To znamená, že najdete spoustu bezplatných souborů STL ke stažení, ale také funguje jako platforma pro nákup a prodej prémiových modelů 3D tiskáren. Toto je místo, pokud hledáte bezplatné soubory STL pro hračky a hry, miniatury, domácí spotřebiče, pomůcky a umění. Komunitní blog je také vynikajícím čtením.

3DExport

3DExport, zaměřený na profesionální designéry a umělce 3D, je tržištěm prémiových modelů tiskáren 3D. Kromě obecných a nízko-poly 3D modelů nabízí 3DExport slušný výběr více než 10 000 3D tiskových návrhů. Můžete také filtrovat vyhledávání a najít malou sbírku bezplatných souborů STL pro 3D tisk s důrazem na šperky a ozdoby.